Doordat het nieuwe laboratorium van Synthon al vanaf de bouwoplevering te kampen had met diverse lekkages in het dak, kwamen we in contact met Synthon. Het dak bleek zeer complex te zijn omdat hier een groot tuindak op rust van circa een halve meter diep wat hoofdzakelijk bestaat uit aarde. Hierop zijn ondermeer isolatie, plantenbakken, buitenmeubels en buitenverlichting geplaatst. Onder dit prachtige tuindak bevindt zich een clean room waarin absoluut geen vocht mag komen. Dit betekent dat de dakbedekking 100 procent waterdicht moet zijn. Na veel overleg en meedenkwerk kwamen we tot de conclusie dat het gehele dak opnieuw opgebouwd moest worden, we moesten terug naar de basis om de lekkage te kunnen verhelpen. Tegelijkertijd moest de productie in de onderliggende ruimte gewoon doorgaan. Het bestaande dak, inclusief de tuin, werd door ons verwijderd. We kozen ervoor om het dak op traditionele wijze te renoveren. We brachten rechtstreeks op het beton gegoten bitumen aan, dit werd volledig verkleefd. Hier is vervolgens een SBS/wortelwerende en volledig verkleefde bitumen brandrol overheen gegaan. Hierna is de isolatie en het tuindak teruggeplaatst in de originele vorm. Dit deden we met behulp van GPS. Na drie jaar is het dak voor het eerst volledig lekvrij.

Sinds de renovatie van dit groendak werken we als huisdakdekker van Synthon en verzorgen we het onderhoud van alle daken van Synthon.

‘De dakdekkers van Romijnders dakbedekking zijn stuk voor stuk vakmensen. Het is een erg prettig team dat we graag in huis hebben.’ – Johan van der Putten – Head Facility Management van Synthon

Op traditionele wijze werd het bitumen op het dak aangebracht

Opdrachtgever:

- Synthon

Omschrijving:

- Dakrenovatie groendaken Cleanroom]

Project details:

  • - Oppervlakte 1800 m²
  • - Groendak
  • - Innovatief
  • - Plat dak
  • - Renovatie dakbedekking
  • - Traditionele werkwijze
  • - Duurzaam